Šangaj: Hamiltonu prvo odustajanje, za neizvjesnu završnicu

Utrku za VN Kine, Fernando Alonso završio je na drugom mjestu, dok je njegov najveći rival Lewis Hamilton odustao u 31. krugu, jer je na istrošenim gumama za kišu predugo ostao na stazi koja se sušila te je završio u pijesku. Kimi Raikkonen je odnio pobjedu tako da trojica vozača imaju priliku osvojiti naslov svjetskog prvaka na posljednjoj utrci sezone, u Brazilu; Lewis ima 107 bodova, Alonso 103, a Raikkonen 100 bodova, što nam obećava uzbudljiv rasplet sezone.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v201/galerija/fakrkina07podij.jpg[/IMG]

Fernando Alonso:

"Veoma dobar rezultat za mene danas. Imao sam duel sa Felipeom na startu, ali nažalost nisam uspio završiti prvi krug ispred njega te sam zato izgubio dosta vremena u prvom dijelu – prativši ga u brzim zavojima gubio sam downforce. Pred kraj je bilo teško sa Bridgestone gumama za kišu jer su to praktično bili slickovi, no ostali smo na njima što je duže bilo moguće kako bi izdržali posljednji pljusak, što je bila prava odluka jer sam nakon finalnog pitstopa uspio izaći ispred Felipea. Iako je ovaj rezultat podstrek šansama za osvajanje titule, ipak neće biti lako. No, neću odustati sve do prolaska ciljem za dvije sedmice."

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v201/galerija/lhkina07_2.jpg[/IMG]

Lewis Hamilton:

"Kada sam izašao iz bolida bio sam, očito, utučen i zbog sebe i zbog tima. Nisam načinio nijednu grešku tokom godine, no već sam prešao preko toga. Još uvijek je jedna utrka pred nama, tako da još uvijek mogu pobijediti. Imao sam dobar start i prvi pitstop je dobro prošao. Pred ulazak u pitlane za posljednji pit stop, konstantno sam razgovarao sa timom. Iako su moje gume bile u slabom stanju, zajednički smo donijeli odluku da prođemo kroz posljednji kišni period prije prelaska na gume za suho. Pokušavao sam biti veoma oprezan i zbog toga se nisam agresivno borio sa Kimijem. Sve bi bilo savršeno da nisam potom napravio pogrešku pri ulazu u pitlane i to je bilo to. Donijeli smo pravu odluku, ali nismo imali sreće. Sada ću se fokusirati na Brazil gdje ću dati sve od sebe."

5 komentara

  1. Heh…pa moram reci da mi je drago sto je ovakojako neizvjesna zavrsnica…ne bi bilo ni zgorega da Alonso bude prvak, što očekujem i čemu se nadam…onako moram reci da bih vise voljela da Kimi osvoji prvenstvo nego Lewis…udarac bi bio jak i naucio bi ga porazimau sportu koje je Alonso na pocetku svoje karijere itekako trpio…

    Eto…posjeti moj blog…nije bas tako fancy i stručan kao tvoj, ali je ipak nešto, a adresa mu je http://www.primera.blog.hr

    …veliki pozdrav gledateljima f1…

Komentariši