Fuji: Lewis na pole poziciji!

Utrku za VN Japana koja se vozi na stazi Fuji International Speedway, Lewis Hamilton će startati sa pole pozicije, pete u karijeri. Na današnjim kvalifikacijama, u vlažnim uvjetima na stazi i pri slaboj vidljivosti, Lewis je ostvario vrijeme od 1:25.368. Fernando Alonso se kvalificirao na drugo mjesto sa vremenom od 1:25.438 te time osigurao peti prvi startni red za Vodafone McLaren Mercedes ove godine.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v201/galerija/lhfuji07quali.jpg[/IMG]

Lewis Hamilton:

"Veoma dobre kvalifikacije za mene i za tim. Stvarno mi se dopada staza Fuji. Već juče smo bili jaki na treningu kada je bilo suho. Današnji vlažni uvjeti učinili su ovu sesiju veoma izazovnom, naročito jer je jutrošnji slobodni trening otkazan – to ovaj rezultat čini još više zadovoljavajućim. Bolid je bio savršen i tim je napravio odličan posao kako bi osigurao da smo što je moguće bolje pripremljeni. Moj posljednji krug bio je poprilično dobar. Uspio sam poboljšati stil vožnje u posljednjih nekoliko zavoja, što je donijelo prednost, ali sam izgubio malo vremena na izlazu iz zadnjeg zavoja. Današnji pole position je važan, ali računa se ono što se sutra desi."

Fernando Alonso:

Kvalifikacije su bile uredu. Naravno, bolje bi bilo da sam uzeo pole, ali zadovoljan sam startom iz prvog reda što će biti dobra osnova za utrku. Uvijek sam volio voziti po kiši, tako da sam danas uživao. Veoma je izazovno i mislim da će utrka biti uzbudljiva jer su naši glavni konkurenti nevjerovatno blizu, i u suhim i u vlažnim uvjetima. Bridgestone gume za kišu su danas dobro funkcionirale. Očito, učiniću sve što mogu da dođem do vodstva, ali ću biti i razuman jer ni u čijem interesu nije odustati iz utrke. Zadovoljan sam performansama tima i onom što smo dosad načinili, te se radujem sutrašnjoj utrci."

Komentariši