Monza: Alonso do pole pozicije pred tifozima

Sutrašnju utrku za VN Italije, Fernando Alonso i Lewis Hamilton startaće iz prvog startnog reda. Na današnjim kvalifikacijama u Monzi Fernando je sa vremenom od 1:21.997 stigao do svog 17. pole positiona u karijeri, tek drugog ove sezone. Lewis se sa vremenom od 1:22.034 kvalificirao na drugu poziciju grida.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v201/galerija/faita07quali.jpg[/IMG]

Fernando Alonso:

"Sjajno je osvojiti pole position; u posljednjih nekoliko utrka vozio sam dobre kvalifikacijske krugove ali u posljednjoj sesiji nije sve dolazilo na svoje mjesto kao danas. Bolid je stvarno dobro funkcionirao čitavog vikenda, a već sa testiranja smo shvatili da ćemo biti brzi. Tim je iskoristio period nakon Turske i iz njihovih napora proistekao je naš korak naprijed. Radujem se sutrašnjoj utrci na kojoj ćemo, nadam se, imati isti rezultat."

Lewis Hamilton:

"Bila je to dobra borba sa Fernandom na kvalifikacijama. Moj prvi krug za mjerenje vremena nije bio baš najbolji, ali uspio sam to poboljšati u posljednjem pokušaju. Nisam 100% zadovoljan balansom, ali ovo je dobar rezultat za tim. To je peti put da smo zauzeli prvi startni red i nadam se da ćemo i sutra moći isto ostvariti."

1 komentar

Komentariši