beats by dre cheap

Montreal: Lewisu prvi pole u karijeri!

U proteklih 28 utrka na stazi u Montrealu (od ukupno 38) nijedan vozač nije uspio ubilježiti svoj prvi pole position, što je niz kojeg je danas prekinuo Lewis Hamilton. Na kvalifikacijama je ostvario najbrže vrijeme od 1:15.707 i sutra će po prvi put u karijeri krenuti sa prve startne pozicije.

Zanimljivo, McLaren je posljednji put utrku u Kanadi startao sa čelnih pozicija još prije 7 godina, a ovog vikenda, pak, u potpunosti im je pripao prvi startni red - Fernando Alonso je sa vremenom 1:16.163 osigurao drugu poziciju na gridu.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v201/galerija/lhkanada07pole.jpg[/IMG]

Lewis Hamilton:

"Potpuno sam, stoprocentno, u oblacima nakon što sam osvojio svoj prvi pole position i to na stazi na kojoj nikad prije nisam bio. Znao sam da je to bio dobar krug i vozio sam na krajnjem limitu. Gotovo da sam dotakao zid u posljednjem zavoju, no ušao sam u cilj te mi je javljeno da imam pole poziciju i bio sam tako sretan. Zaista se radujem sutrašnjoj utrci. Fernando i ja naravno ne namjeravamo učiniti ništa glupo, ali očito želim ostati na čelu. Sada mi je potrebno malo vremena da se sve slegne. Bolid, motor i gume predobro funkcioniraju i tim je napravio odličan posao. Tako dobro radimo svi zajedno i imati oba bolida u prvom startnom redu te voditi u oba šampionata, odlična je nagrada svima."


Fernando Alonso:

"Sretan sam što se nalazim u prvom startnom redu pred sutrašnju utrku i što je Lewis odmah do mene, na pole poziciji. To je sjajan rezultat za tim. U posljednjem kvalifikacijskom krugu zaista sam vozio maksimalno i bio sam najbrži u prva dva sektora, ali u desetom zavoju malo sam izašao sa linije. Odmah sam znao da sam izgubio oko tri desetinke pa sam odlučio popustiti jer nije bilo šanse da popravim prijašnje vrijeme. Također, ovim sam uspio sačuvati nešto goriva. Mislim da je ovdje razlika u gripu što se prve i druge pozicije na gridu tiče minimalna i radujem se utrci. Očito, želim pobijediti, ali ne osvajam prvenstvo ovog vikenda tako da ću biti razuman."


Norbert Haug:

"Kvalifikacije iz snova. Lewis će u svom šestom Grand Prixu startati sa prve pole pozicije. Fernando je bio najbrži u prva dva sektora i sve do posljednjeg sektora činilo se da će uspjeti. Lewis i Fernando su postigli najbolji mogući kvalifikacijski rezultat po drugi put zaredom, u samo dvije sedmice. Ovo naravno ne znači da smo već pobijedili na utrci, bit će zahtjevno sutra, ali trebali bismo bili u jakoj poziciji da to ostvarimo."

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
10/06/2007 01:30