beats by dre cheap

Sakhir: Lewis opet na podiju!

Lewis Hamilton je današnju utrku za VN Bahreina završio na drugom mjestu, dok je Fernando Alonso bio peti, nakon što je u utrci imao problema sa balansom bolida.

Situacija u vozačkom poretku je izuzetno zanimljiva; Alonso, Kimi Raikkonen i Hamilton dijele vodstvo u vozačkom poretku - sva trojica imaju po 22 boda. U konstruktorskom poretku Vodafone McLaren Mercedes je prvi sa 44 boda.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v201/galerija/lhbahrein07.jpg[/IMG]

Lewis Hamilton:


"Veoma sam zadovoljan današnjim rezultatom. Osvojiti tri podija u tri nastupa je fantastično. Definitivno smo smanjili zaostatak za Ferrarijem i sada ćemo svi nastojati da još više napredujemo do VN Španije. U prvom dijelu utrke uspijevao sam održavati korak sa Felipeom, no u drugom sam imao velikih problema sa balansom. Imao sam dosta podupravljanja i nisam mogao kočiti onoliko kasno koliko bih volio. No, nakon drugog pit stopa kada sam promijenio gume mogao sam opet pritiskati. Stvarno sam uživao u današnjoj utrci i da je bilo još krugova možda bih mogao napasti Felipea za prvo mjesto."

Fernando Alonso:

"Na neki način sam zadovoljan jer sam uspio osvojiti četiri boda i, što je važno, još uvijek vodimo u šampionatu. Nije ovo bila dobra utrka za mene, ali takve stvari se dešavaju.  Imao sam problema sa performansama i sveukupnim gripom zbog čega nisam mogao voziti bolid onoliko dobro koliko sam htio. Uvijek krećete u utrku vjerujući da možete pobijediti, ali nakon šest ili sedam krugova znao sam da će to biti teško. Nisam se mogao nositi sa Ferrarijem i Lewisom i na kraju sam se morao zadovoljiti petim mjestom. Bio sam blizu Heidfelda na kraju, ali ništa nisam mogao učiniti."

Norbert Haug:

"Fernando vodi u vozačkom poretku sa 22 boda, Lewis je osvojio treći podij u trećem nastupu, a tim zadržava vodstvo u konstruktorskom poretku - to je veoma dobar start sezone. Svi ćemo sada naporno raditi kako bismo bili najbolje pripremljen tim za početak evropskog dijela sezone, za četiri sedmice u Barceloni."

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
15/04/2007 20:32