beats by dre cheap

Sepang: Kvalifikacije

Fernando Alonso se za VN Malezije kvalificirao na drugu poziciju, sa vremenom od 1:35.310, a pole mu je izmakao za svega 0.267s. Vrijeme Lewisa Hamiltona, od 1:36.045, stavlja ga na četvrtu poziciju na gridu, u njegovom tek drugom Grand Prixu.

U prethodnih 19 startova iz prvog startnog reda, Alonso se samo jednom nije uspio plasirati na podij (bilo je to u Monaku 2005. kada je završio kao četvrti). Završio je utrku u svakom od pet nastupa na Sepangu, a jedini put kada nije uspio ubilježiti bodove bilo je kod nastupa za Minardi 2001. (tada je završio na 13. mjestu).

Fernando je za velikih 0.331s bio brži od bilo koga drugog u zavojitom srednjem sektoru, čini se zahvaljujući visoko postavljenim krilima. U brzinskoj klopci bio je tek 13., 5.3 km/h sporiji od Raikkonena - nešto što bi možda moglo utjecati na start.

Oba McLarena kreću sa istih pozicija kao u Melburnu, ali Hamilton je 0.735s sporiji od Alonsa. Barem za sada, mladi Britanac ima bolji omjer bodova u odnosu na broj startova (6.000) od Fangia (5.464) i Michaela Schumachera (5.498).

McLaren je sa ukupno 125 pole pozicija još uvijek izjednačen sa Williamsom, ali - Ron Dennisov tim nikada nije bio na poleu u Maleziji.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v201/galerija/famalezija07kvalif.jpg[/IMG]

Fernando Alonso:

"Sve u svemu veoma sam zadovoljan jer mislim da smo većinom smanjili zaostatak za Ferrarijem. Preko noći te tokom jutra i kvalifikacija napravili smo neka poboljšanja i bolid dobro funkcionira. Mislim da ćemo biti jaki sutra u utrci, ali vrućina i vlažnost svima nam otežava, no daćemo sve od sebe. Mnogo posla je obavljeno na prošlosedmičnom testiranju, ali i u Evropi, tako da je bolid definitivno napredovao i krećemo se u pravom smjeru."

Lewis Hamilton:

"Bolid je dobar i mislim da smo mogli imati oba bolida u prvom startnom redu. No, kada sam ušao u sedmi zavoj počelo je malo kišiti. Iskusio sam to na testiranju prošle sedmice i znao sam da bi moglo biti klizavo, tako da sam malo popustio. Izuzev toga, sve je proteklo glatko i samouvjeren sam pred utrku. Krećem sa čište strane staze i trudiću se da napravim dobar start."

Ron Dennis:

"Tim je naporno radio još od Australije i na stazi i u bazi, kako bismo nadoknadili bilo kakav zaostatak za našim konkurentima. Čini se da su kvalifikacije pokazale da smo načinili korak naprijed, ali u utrci ćemo vidjeti da li je to dovoljno ili ne. Oba vozača i ostatak tima dobro su odradili posao u teškim uvjetima."


[url=http://www.youtube.com/watch?v=wHCWhnaqMKI]Malaysia 2007 Qualifying Press Conference Video[/url]

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
07/04/2007 15:51