beats by dre cheap

Alonso bi bio zadovoljan samo sa novom titulom

Svjetski prvak Fernando Alonso kaže da je njegov jedini cilj za sezonu 2007. osvajanje titule sa timom McLaren Mercedes.


Španjolac se pridružio britanskom timu nakon što je priskrbio dva naslova šampiona sa Renaultom i nada se da će vratiti McLaren, koji je u 2006. ubilježio prvu sezonu u deset godina bez ijedne pobjede, na stare staze slave.

Uprkos tome, Alonsu ne bi bilo dovoljno ništa manje od osvajanja naslova ove godine.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v201/galerija/Fernando-in-Boulevard-4.jpg[/IMG]

"Osvojiti titule jedini je odgovor na ovo pitanje", rekao je Alonso povodom upita o svojim ciljevima za 2007., na dan kada njegov tim predstavlja novi bolid u Valensiji.

"Nakon osvajanja posljednja dva šampionata ne možete doći na prvu utrku u 2007. nadajući se podiju ili rezultatu u bodovima, morate biti najbolji. Zbog toga sam prešao u McLaren Mercedes jer imam iste ciljeve za ovu godinu. Želimo biti svjetski prvaci, nadam se da ću imati pravi bolid da to ostvarim i da ću pomoći timu u osvajanju i konstruktorske titule."

Alonso, koji je već prošle godine testirao za McLaren nakon što mu je Renault dao dozvolu, kaže kako uživa u životu sa novim timom.

"Mislim da će to biti sjajan odnos. Sada započinjem rad sa timom, manje-više znam kako rade i što je najvažnije, osjećaj strast kod svih ljudi zaposlenih u McLarenovom Tehnološkom centru. Odmah možete vidjeti koliko su motivirani i fokusirani na naš cilj."

Dvostruki svjetski šampion večeras će se provozati u starom bolidu MP4-21 ulicama Valensije, prije nego krene sa ozbiljnim testiranjima.

"Ovo će biti prvi put da vozim za Vodafone McLaren Mercedes, u timskoj kolor šemi sa svim sponzorima, tako da će biti uzbudljivo."

"S obzirom da sam u svojoj zemlji, po prvi put u javnosti sa novim timom te da ću voziti bolid tako blizu fanovima na ulici, znači da će biti odličan dan."

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
15/01/2007 15:40