beats by dre cheap

Intervju sa Hamiltonom nakon testiranja u Barceloni

Kako je proteklo tvoje prvo testiranje kao zvaničnog Team McLaren Mercedes vozača?

Uživao sam u apsolutno svakom momentu, volim biti u bolidu i svaki put kada pokrenem motor imam ogroman osmijeh na licu. Živim svoj san i ne mogu biti sretniji.
S tehničke strane, već sam imao četiri dana testiranja sa Team McLaren Mercedesom na Silverstoneu i u Jerezu, ali ove sedmice imao sam manje tereta na leđima i bilo je stvarno dobro, jer sam se sa timom i Pedrom zaista mogao skoncentrisati na razvoj bolida. Rad na Bridgestone gumama je dosad bio veoma dobar i uočili smo izvjestan napredak pri različitom set-upu, tako da trenutno sve ide u pravom smjeru.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v300/sejla/lhft.jpg[/IMG]Da li je osjećaj pri ulasku u garažu prvog jutra bio drugačiji?

Bilo je pomalo drugačije. Na prethodnim testiranjima, tek sam bio završio sa GP2, ništa nije bilo objavljeno i nisam znao da li ću biti testni vozač ili ću nastupati u utrkama, tako da je to bila samo sjajna prilika. No došavši ovdje zvanično kao novi vozač za 2007. značilo je da zaista mogu prionuti na posao i zbližiti se sa timom, mojim inžinjerom te savladati bolid i steći brzinu.

Jesi li se navikao na činjenicu da ćeš nastupati za Team McLaren Mercedes?

Nije se još potpuno sleglo jer me to, da budem iskren, nikada nije pogodilo u glavu. Ali rekao bih da je to dobra stvar, jer mislim da je bolje da se to postepeno slegne. Sada zaista samo uživam u svemu ovome.

Još su četiri mjeseca do prve utrke, kakav je program prema kojem se pripremaš?

U ovom periodu prije Boživa pokušaću naučiti što je moguće više o bolidu i Bridgestone Potenza gumama. Testiraćemo na meni poznatim stazama tako da ću se fokusirati da pređem što je moguće veću kilometražu sa bolidom kako bih mogao naučiti sve funkcije. Jako je važno da mi sve to postane prirodno. Također ću se skoncentrisati da naučim o set-upu bolida te koji mi tačno odgovara i jednostavno želim da se upoznam sa timom što je bolje moguće.

Je li Formula 1 promijenila tvoj život?


Da budem iskren, osjećam se jednako i još uvijek sam samo mlad vozač. Moj cilj je oduvijek bio da vozim u F1. Najveća promjena jeste što se povećao interes za mene, ali u suštini samo se fokusiram na posao koji moram uraditi i uživam u tome, kao što je uvijek i bilo.

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
02/12/2006 16:47