beats by dre cheap

Dennis: "Alonso će se osjećati kao kod kuće"

Prema riječima njegovog novog šefa Rona Dennisa, Fernando Alonso neće imati nikakvog razloga da se osjeća poput autsajdera kada započne rad sa McLarenom, iako je u tim upravo doveden njihov dugogodišnji štićenik Lewis Hamilton.


Alonso neće moći testirati za tim iz Wokinga do početka iduće godine, jer njegov ugovor sa Renaultom traje do 31. decembra.

No, iako to daje Hamiltonu nekoliko sedmica više da se upozna i zbliži sa osobljem McLarena, Dennis insistira da će se španjolski vozač, kada konačno dođe u tim, jednako osjećati dijelom porodice kao i njegov timski kolega.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v300/sejla/fa.jpg[/IMG]

"Sastali smo se i razgovarali o tome kakav će biti naš odnos prema utrkivanju i o odnosima sa ljudima ovdje u McLarenu i Mercedesu. On [Alonso] je veoma poseban momak. Ne žudi za slavom i jednostavno je strastven što se vožnje trkaćih automobila tiče. Još strastveniji je kada je riječ o pobjeđivanju u trkaćim automobilima."

"Tako da naš odnos ne samo da je baziran na toj želji za pobjedama, već i na načinu kako pobjeđujemo. Jako puno smo o tome pričali s njim i sretan sam što je naš odnos već sada uznapredovao i već je dio porodice."

"Znam da nas često kritiziraju govoreći da smo sivi i nebrižni, ali ne vjerujem da isto mišljenje dijele ljudi unutar organizacije. Brinemo se o sebi i radimo svoj posao."

"Nemam nikakvih briga i ne mislim ni da je Fernando zabrinut dolaskom u situaciju u kojoj nije tako udomaćen kao Lewis. On je dvostruki svjetski prvak i ne bih rekao da mari za Lewisovu devetogodišnju interakciju sa timom."


Dennis smatra da će najveća Alonsova briga što se Hamiltona tiče biti da li je mladi Britanac u stanju pogurati tim onoliko koliko je potrebno da bi napredovali.

"Da li će Lewis podržavati napore tima i da li će moći izvući najbolje iz našeg bolida? Vjerovatno."

"Rekao bih da je Fernandova jedina briga, ukoliko je uopšte ima, to da li će Hamilton biti kompetentan za posao. Scenariji tipa: 'Ne mogu uvijek donijeti prave odluke i moj timski kolega bi u tim rijetkim prilikama kada trebam podršku trebao biti tu'."


Alonso je ove godine na VN Japana bio upao u kontroverziju izjavivši kako se osjećao usamljenim u nekim utrkama ove godine jer nije dobivao dovoljno podrške od Renaulta i Giancarla Fisichelle.

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
27/11/2006 17:34