beats by dre cheap

Hakkinen se možda vraća u McLaren

Dvostruki svjetski šampion Mika Hakkinen razmišlja o preuzimanju savjetodavne uloge u McLarenu, ali prema riječima Rona Dennisa, ne postoje nikakvi planovi o njegovom povratku za volan.

Finca, koji je oba svoja naslova osvojio sa McLarenom, odnedavno su opet počeli povezivati sa britanskim timom, nakon što ih je posjetio na posljednjoj utrci u Brazilu.

Dennis je izjavio da Hakkinen, koji se povukao iz Formule 1 2001. godine, razmatra izvjesnu savjetodavnu poziciju unutar tima, kako bi im pomogao napredovati.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v300/sejla/mh.jpg[/IMG]

"Pokazao je veliki interes za tim, a prvobitni razlog dolaska u Brazil bio je da vidi ishod svjetskog prvenstva, a gotovo da ga je to opet emotivno vezalo uz tim"
, rekao je Dennis u petak.

"Njegovo zanimanje za ono što radimo bilo je iznenađujuće nekim ljudima, njegov entuzijazam pri izjavama u medijima zbunio je i mene koliko vjerovatno i vas. Programom iz posljednjih nekoliko sedmica podržavali smo Miku u njegovoj želji da bude uključen u moto-sport. Još uvijek se mora dogovoriti sa Mercedes-Benzom da li želi nastaviti sa DTM-om. Ima veoma pozitivan prijedlog od strane Mercedesa, i jako je zainteresovan da sazna šta i koliko može doprinijeti našem programu."

"Proveo je dosta sati u našem simulatoru. Isprva je želio ispitati kako je to u stvarnosti, kakav je bolid te kakav je osjećaj voziti Grand Prix bolid koristeći naprednu simulacijsku tehnologiju kakvu mislim da mi posjedujemo. No, podrška će se i dalje nastaviti."


U medijima su se pojavile glasine kako sve to prethodi Hakkinenovom povratku u Grand Prix utrke, no Dennis je to negirao, a McLaren je u petak potvrdio da drugo vozačko mjesto pripada Lewisu Hamiltonu.

"Mika je oduvijek bio dio naše porodice, želi doprinijeti radu, a obzirom da Kimi i Juan Pablo Montoya nisu dostupni niti prikladni za ono što radimo za iduću godinu, Mika može izvršiti procjenu nekih dijelova bolida koje razvijamo."

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
27/11/2006 17:00