beats by dre cheap

Hamilton se ne boji izazova

McLarenov novi vozač Lewis Hamilton kaže kako se nimalo ne plaši izazova koji će Fernando Alonso postaviti pred njega u njegovoj debitantskoj sezoni.


Tim koji je nadgledao Hamiltonovu karijeru u proteklih devet godina pružio mu je zlatnu priliku da impresionira u 2007. No, suočiće se sa nezavidnim zadatkom utrkivanja protiv dvostrukog svjetskog šampiona Fernanda Alonsa, u potpuno istoj opremi.

Ron Dennis već je priznao da će nositi se sa Alonsom biti jedan od Hamiltonovih najvećih zadataka, no šampion GP2 izjavio će da će zapravo uživati u prilici da se poredi sa Alonsom i da uči od njega.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v300/sejla/lh-1.jpg[/IMG]

"Prva sezona biće izuzetno teška, naročito pored Fernanda Alonsa"
, rekao je Hamilton. "Ali mlad sam, ovdje sam da učim i posvećen sam tome da svoj posao uradim najbolje što mogu. Na stazi i van nje ću raditi što je više moguće kako bih napredovao."

"To što imam najboljeg vozača pored sebe najbolja je pozicija u kojoj sam se mogao naći. Imati za timskog kolegu dvostrukog prvaka, koji je veoma iskusan, talentiran i nekoliko godina stariji od mene, je odlično."

"On može mnogo toga dati timu i moći ću učiti od njega. Radujem se tom izazovu. Spreman sam na to i radujem se prvoj utrci."


Dennis je naglasio kako ne želi da Hamilton bude prezagrijan da porazi Alonsa, i smatra da je za novajliju najvažnija stvar pokazati solidan napredak u prvom dijelu.

"Ne bi se trebao natjecati protiv timskog kolege i to će mu biti prednost", rekao je Dennis. "Ne mora biti opsjednut time i može se fokusirati samo na sebe. Bitno je da konstantno napreduje u prvih nekoliko utrka, a imaće vremena da procvjeta."

Što se realnih ambicija za narednu godinu tiče, Hamilton je priznao da ne ulazi u Formulu 1 tek tako i da želi pobjeđivati. No, obećao je da će poslu prići razumno i strpljivo.

"Mislim da nije pretjerano reći da je McLaren ovdje kako bi pobjeđivao. Siguran sam da će naredne godine imati bolid za sam vrh."

"Uz Alonsove upute, mislim da će bolid biti dobar i da ćemo svi biti jako iznenađeni. Što se mene tiče, ići ću polahko, dati sebi vremena i uživati u svakom trenutku te pokušati naučiti što je moguće više od Alonsa."

"Ali i meni kao i svim vozačima cilj je pobjeđivati. Ne mogu reći da mi je cilj završiti na 10. mjestu. Natječem se da bih pobijedio, tako da je moj cilj pobijediti na nekoj utrci. Da li će to biti naredne sezone, ili godinu poslije, ne mogu procijeniti. U svakom slučaju, držim palčeve da timu što više bodova."

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
25/11/2006 17:10