beats by dre cheap

Lewis Hamilton potvrđen za narednu sezonu!

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v300/sejla/Lewis_Hamilton-Ron_Dennis.jpg[/IMG]Dugogodišnji štićenik McLarena i Mercedes-Benza, Lewis Hamilton, potvrđen je kao vozač Vodafone McLaren Mercedesa, a debitiraće na prvoj utrci sezone 2007., u Australiji. Dvadesetjednogodišnji Lewis tako će postati timski kolega dvostrukom svjetskom šampionu Fernandu Alonsu, dok će Pedro de la Rosa i Gary Paffet zadržati svoje uloge testnih vozača.

Ovogodišnji prvak serije GP2, koji je također dominirao F3 Euro serijom 2005., sa Dallara Mercedesom, pobijedivši na 15 od 20 utrka, svoj će testni program u sklopu priprema za 2007. započeti naredne sedmice na stazi Catalunya, u Barceloni.

"Ovo je ostvarenje sna", rekao je Lewis. "Nastupati u Formuli 1 sa McLarenom bio je moj najveći cilj još od najranijih dana, a ova šansa koja se ukazala predstavlja fantastičan način za okončati ovu godinu, koja je bila najbolja u mom životu."

"Odrastao sam sa McLarenom i Mercedesom i danas ne bih bio gdje jesam bez njihove konstantne podrške i usmjeravanja. Svjestan sam da će ovo biti izazov i znam da ću se naći pod velikim publicitetom. No, u timu su mi rekli da se jednostavno opustim, uradim posao najbolje što mogu i uživam u ovome. Naporno ću raditi kako bih došao do dobrih rezultata."


Pedro de la Rosa će se vratiti svojoj ulozi testnog vozača. Pedro je za Team McLaren Mercedes nastupao od VN Francuske 2006. u julu, i često završavao u bodovima, a na VN Mađarske našao se i na podiju.

"Zaista sam uživao u prilici da nastupam za Team McLaren Mercedes u posljednjih osam utrka sezone 2006."
, rekao je Pedro. "No, oduvijek sam bio svjestan da bi tim mogao nekom drugom vozaču dati istu priliku, te činjenica da Lewis dolazi na moje mjesto nije nimalo iznenađujuća. Naravno da bih volio da ja nastupam, ali mogu razumjeti zašto se tim odlučio za Lewisa. Želim mu sve najbolje i radujem se saradnji s njim."

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v300/sejla/Lewis_Hamilton1.jpg[/IMG]Šef McLarena, Ron Dennis, ovim povodom je izjavio: "Od 1998., Lewis je predstavljao važan dio naše dugoročne strategije i sretni smo što mu možemo pomoći da načini naredni korak i ostvari svoj san da postane vozač Formule 1. Pedro je uradio izuzetan posao ove sezone, ali odlučili smo da je ovo pravi momenat da pružimo Lewisu priliku.

Očigledno je da će to biti najveći izazov njegove dosadašnje karijere, no sigurni smo da to nije nešto sa čim se on ne može nositi. Po prvi put dolazi u paddock kao vozač Formule 1 i moraće se upoznati sa pritiscima Grand Prix vikenda. No, iz naše odluke jasno je da imamo povjerenja u njegove sposobnosti i talenat."

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
24/11/2006 11:40