beats by dre cheap

Suzuka: Raikkonen bilježi četiri boda

Današnju utrku za VN Japana, Kimi Raikkonen završio je na petom mjestu. Pedro de la Rosa ciljem je prošao kao 11. Oba vozača bila su na strategiji dva zaustavljanja u boksu; Kimi je svoje obavio u 22. (8.7s) i 41. krugu (5.7s), a Pedro u 20. (7.5s) i 40. krugu (6.6s).

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v300/sejla/pedrojapan06.jpg[/IMG]

Kimi Raikkonen:

"Ovo je dobar rezultat obzirom na poziciju sa koje sam startao, no nije dovoljno boriti se za petu poziciju i nije ono što smo željeli od vikenda. Bolid je bio mnogo bolji danas, ali naša utrka izgubljena je juče na kvalifikacijama jer prosto nismo bili dovoljno brzi."

Pedro de la Rosa:

"Bila je ovo za mene zaista teška utrka danas. Startavši sa 13. pozicije bilo je jako teško napredovati jer su svi oko mene bili na sličnim strategijama. Stvarno sam nastojao izvući nešto iz bolida, dok gume jednostavno nisu imale nikakvog gripa. Da smo bili na drugačijim gumama, ovaj vikend je mogao biti mnogo bolji."

Norbert Haug:

"Brzina u utrci bila je bolja nego što smo predviđali na osnovu kvalifikacija. To dokazuje Kimijev četvrti najbrži krug u utrci. No, više od pete pozicije zaista nije bilo moguće, obzirom na to da je startao kao 11. te vjerovatno nismo načinili pravi odabir guma. Sada ćemo se skoncentrirati na to da budemo što konkurentniji na posljednjoj utrci u Brazilu."

U vozačkom poretku Kimi se nalazi na petom mjestu sa 61 bodom, a Pedro je 11. sa 18 bodova. Team McLaren Mercedes ima 105 bodova i u konstruktorskom poretku nalazi se na trećoj poziciji.

Pred posljednju utrku u Brazilu, tim odlazi na testiranja u Jerez.

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
08/10/2006 16:16