beats by dre cheap

Šangaj: Peto mjesto za de la Rosu

Pedro de la Rosa današnju je uzbudljivu utrku za VN Kine okončao na petom mjestu - dvije pozicije dobio je u posljednjem krugu. Kimi Raikkonen odustao je iz utrke u 19. krugu, zbog kvara na motoru, što je njegovo čak šesto odustajanje u ovoj sezoni. Kimi je odlazak u boks obavio u 16. krugu (9.3s), a Pedro u 17. (7.7s) i 36. krugu (10.3s).
 
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v300/sejla/pdlrkina06.jpg[/IMG]

Pedro de la Rosa:

"Teška utrka za sviju. Pogriješio sam kada sam prije prvog odlaska u boks od svog inžinjera zatražio drugi set intermediate Michelin guma. Trebao sam ostati na onima koje sam imao, poput Kimija, jer se staza sušila. Ovim sam izgubio mnogo vremena pored toga što općenito nismo bili dovoljno brzi. Nisam baš mnogo vidio od onoga što se desilo na kraju posljednjeg kruga. Počelo je opet blago kišiti i svi smo bili na gumama za suho, a ulazili smo u zonu snažnog kočenja. Imao sam sreću što sam ostao van gužve te zahvaljujući tome stekao dvije pozicije. Siguran sam da ćemo pobijediti prije kraja sezone."


Kimi Raikkonen:

"Šteta zbog odustajanja jer se činilo da sam mogao do pobjede danas. Ne znam šta se tačno desilo, ali odjednom gas nije reagovao ispravno te je motor ušao u sigurnosni mod. Imao sam dobar start, vanjskom stranom stekao nekoliko pozicija - bilo je jako blizu tako da nisam uspio preteći Fisichellu u tom momentu. Pretekao sam ga kasnije te sam sustizao Alonsa prije prvog predviđenog odlaska u boks. Razočaran sam, no bar smo pokazali da imamo brzinu, tako da se sada radujem Japanu."


Ron Dennis:

"Utrka je obilovala uzbuđenjima. Kimi je sa odabranom strategijom i set-upom mogao pobijediti. Nažalost kvar na mehanizmu motora prisilio ga je na odustajanje. Pedro je imao problema sa gripom na prednjem ovjesu i izvrtio se nakon pitstopa. No, peto mjesto je dobar rezultat i čitav tim se sada raduje predstojećoj utrci za VN Japana."


Oba vozača sada će otputovati u Tokio na nekoliko dana prije nego se upute na Suzuku.

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
01/10/2006 11:46