beats by dre cheap

Melbourne: Odličan start za McLaren

Lewis Hamilton osvojio je svoj prvi pole position ove sezone. U trećoj kvalifikacijskoj sesiji na VN Australije u Melbourneu, Lewis je postavio vrijeme od 1:26.714 i odnio svoj sedmi pole u karijeri, godinu dana nakon njegove prve utrke u Formuli 1. Njegov timski kolega Heikki Kovalainen, u svom debiju za McLaren, zauzeo je treće mjesto, sa najbržim vremenom od 1:27.079. To je ujedno Finčev najbolji kvalifikacijski rezultat u karijeri.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v201/galerija/lhhkaus08quali.jpg[/IMG]

Lewis Hamilton:

"Nisam mogao poželjeti bolji start sezone i sjajno je vidjeti Heikkija i mog prijatelja Roberta na dobrim pozicijama. Tim je napravio izuzetan posao. Tokom prve sesije bio sam zadržan u prometu, ali sve je došlo na svoje mjesto onda kada je bilo bitno u trećoj sesiji. Uvjeti na stazi su bili nešto lakši danas nego juče jer nije bilo tako vruće.
Mislim da će sutrašnji start biti interesantan zbog promjene u pravilima. Prošle godine je bilo relativno lako dok sada ovisi o vozaču, tako da to želim napraviti kako treba. Srećom startam sa čišće strane staze i nadam se da će to malo pomoći, no biće to duga i teška utrka."


Heikki Kovalainen:

"Zadovoljan sam trećim mjestom, ali još uvijek ima prostora za napredak. Bio je to prilično čist krug i balans bolida je bio dobar. Na kraju nisam postigao savršen krug, no tokom vikenda nisam pravio nikakve greške i nastojao sam ići što brže. Prošle godine nisam dobro startao sezonu, tako da je današnji rezultat odličan početak moje karijere kao Vodafone McLaren Mercedes vozača. Momci u timu rade tako naporno, ostajući na stazi sve do ranih jutarnjih sati te popravljajući mali problem sa mjenjačem - to je posvećenost. Mislim da ćemo biti jaki u utrci i radujem se sutrašnjem danu."


Ron Dennis:

"Sjajan ishod prvih kvalifikacije sezone koji odražava sav naporan rad uložen od strane čitavog tima tokom zime. I Lewis i Heikki su napravili odličan posao ovog vikenda. Nadam se da današnji rezultat predstavlja i naše performanse u budućnosti i fokusiraćemo se na to da zadržimo ovaj nivo tokom ostatka sezone."

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
15/03/2008 11:02