beats by dre cheap

Fuji: Hamilton nadomak titule

Lewis Hamilton odnio je pobjedu na utrci za VN Japana, što je njegova četvrta pobjeda u karijeri i osma za Vodafone McLaren Mercedes ove godine. Ogromna kiša na Fujiu pružila nam je haotičnu utrku, a Lewis je sa najbržim krugom kompletirao svoj prvi hat trick. Ciljem je prošao sa 8.6s prednosti u odnosu na Heikkija Kovalainena i Kimija Raikkonena.

No, za Fernanda Alonsa dan je bio katastrofalan. Pao je u poretku nakon prvog pit stopa, imao nekoliko izleta van staze te kontakt sa Sebastianom Vettelom u jednom momentu, da bi u 42. krugu, zbog [i]aquaplaninga[/i], definitivno odustao iz utrke.

Time, Hamilton sada ima 107 bodova, 12 više od Alonsa, dok je Raikkonen na 90 bodova. Massa je sa 80 bodova sada i službeno van borbe za titulu.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v201/galerija/fuji07lhfa.jpg[/IMG]

Lewis Hamilton:


"Veoma sadržajna utrka i tako sam sretan što sam pobijedio ovdje u Fujiu. Bilo je momenata kada sam mislio da bi bilo bolje prekinuti utrku; no, kada se kiša je kiša malo oslabila, uvjeti su se ponešto poboljšali. Nisam osjećao prevelik pritisak i mislim da sam mogao ići i brže da je bilo potrebno. Imao sam sreće što se ništa ozbiljno nije desilo mom bolidu nakon što me udario Robert Kubica. Nisam ga vidio tako da me udar iznenadio i izvrtio sam se. Kasnije sam se koncentrirao i fokusirao na to da zadržim bolid na stazi. Želim se zahvaliti svima u timu koji su napravili fantastičan posao tokom vikenda. Ovo je veoma važna pobjeda za prvenstvo, ali ne želim previše razmišljati o tome i glavni fokus mi je VN Kine."

Fernando Alonso:

"Teška utrka u teškim uvjetima. Nakon pitstopa sam zaglavio u prometu i borio sam se za pozicije. Bilo je veoma teško vidjeti bilo šta zbog kiše naročito na pravcu. Zbog toga nisam vidio Vettela u retrovizorima i iznenadio sam se kada me udario. Mislim da je bolid time bio poprilično oštećen, ali mogao sam nastaviti. No, u petom zavoju zbog ogromne količine vode nisam uspio zakočiti i izvrtio sam se. Nažalost, barijere u tom zavoju su veoma blizu staze pa sam snažno udario u njih, i to je bilo to. Naravno, ovo je teška situacija za mene sada u šampionatu, ali nastaviću se boriti do kraja - prošlogodišnja bitka za titulu pokazala je da je sve moguće."

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
01/10/2007 00:49