beats by dre cheap

Spa-Francorchamps: Fernando smanjio zaostatak na dva boda

Današnju utrku za VN Belgije, Fernando Alonso i Lewis Hamilton završili su na trećoj odnosno četvrtoj poziciji. Lewis je zadržao vodeću poziciju sa 97 bodova; Fernando je drugi sa 95.


[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v201/galerija/faspa07.jpg[/IMG]

Fernando Alonso:

"Bilo je lijepo vratiti se na Spa. Na startu sam se držao unutrašnje linije što je duže bilo moguće. Nažalost Lewis je otišao preširoko jer nije ostalo prostora, ali znao sam da je zona za izlijetanje velika. Znao sam i da će moj bolid u prvom dijelu biti malo brži jer sam trebao ući u boks jedan krug prije Lewisa, tako da je veoma važno bilo ostati ispred njega. No, Ferrari je jednostavno bio prebrz za nas. Poprilično jako sam se trudio da držim tempo sa Felipeom u prvom dijelu, nadajući se da bih mogao nadoknaditi poziciju kroz pitstopove, ali polahko su odmicali od nas - nakon prvog odlaska u boks bilo ih je nemoguće uhvatiti. Prosto nam je falilo brzine u prvom i posljednjem sektoru. Do kraja prvenstva borba će biti napeta, u čemu će fanovi nadam se uživati."

Lewis Hamilton:

"Bolid nije bilo naročito loš, jednostavno nije funkcionirao tako dobro kao na drugim stazama. Jednostavno nisam uopšte mogao popraviti svoja vremena. Imao sam dobar start i mislio da ću moći proći naprijed u prvom zavoju, ali sam morao otići široko jer je Fernando zadržao unutrašnju liniju. Takve stvari se valjda dešavaju kada se borite za titulu. Vozio sam najbolje što sam mogao tokom utrke i nisam popuštao sve do kraja, zbog čega je i došlo do male pogreške u finalnim krugovima. Imam bodove, što je glavno. Razmak između Fernanda i mene je sada smanjen na dva boda što je blizu, ali jednostavno odvoziću posljednje tri utrke i nastojati osvojiti titulu."

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
16/09/2007 19:47