beats by dre cheap

McLaren izbačen iz konstruktorskog poretka

McLaren Mercedes danas je odlukom FIA-inog Svjetskog motorsport vijeća izgubio sve konstruktorske bodove za ovu sezonu i moraće platiti kaznu od rekordnih 100 miliona američkih dolara.


Nakon cjelodnevnog saslušanja u Parizu, WMSC odlučio je kazniti tim iz Wokinga za učešće u špijunskoj aferi. Vijeće je donijelo presudu kojom se McLaren isključuje iz ovogodišnjeg konsturktorskog poretka, ali vozači će zadržati dosad osvojene bodove i moći će se boriti za titulu.

Također, WMSC planira detaljno analizirati bolid McLaren Mercedesa za 2008. godinu kako bi ustanovili da li je na njemu primijenjeno bilo šta što bi spadalo pod Ferrarijevo intelektualno vlasništvo.

Ukoliko Lewis ili Fernando pobijede na bilo kojoj od preostalih utrka, niti jednom predstavniku McLarena neće biti dozvoljeno pojavljivanje na podiju.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v201/galerija/rd1309.07.jpg[/IMG]


McLaren će tokom vikenda odlučiti da li će podnijeti žalbu na današnju odluku. Na press konferenciji koja je uslijedila nakon objave odluke WMSC-a Martin Whitmarsh je izjavio da će u timu najprije analizirati razloge zbog kojih im je određena ovako teška kazna. FIA će tek sutra objaviti punu odluku Svjetskog motorsport vijeća.

"Vjerujemo da imamo osnova za žalbu", rekao je Whitmarsh. "Ali naravno, sačekaćemo da FIA objavi saznanja do kojih je došla, što vjerujemo da će se desiti sutra, te ćemo ih pažljivo razmotriti prije nego donesemo odluku."

Prije toga, šef McLarena Ron Dennis dao je izjavu novinarima, u kojoj je još jednom naglasio da njegov tim nije koristio povjerljive informacije iz Ferrarija.

"Najvažnija stvar jeste da ovog vikenda nastupamo na utrci, kao i u ostatku sezone i svake sezone. To znači da se naši vozači mogu nastaviti boriti za prvenstvo. No, nakon današnjeg saslušanja, ne prihvatam to da zaslužujemo biti kažnjeni na ovakav način i da se ovakva šteta nanosi našoj reputaciji. Dokazi podneseni FIA-i od strane vozača, inžinjera i osoblja jasno pokazuju da nismo koristili dotične informacije kako bismo stekli prednost nad konkurentima."

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
14/09/2007 01:51