beats by dre cheap

Surtees: Hamilton nakon sukoba još fokusiraniji

Kontroverzna dešavanja sa VN Mađarske samo su Lewisa Hamiltona načinila odlučnijim nego ikad da osvoji naslov, tvrdi bivši svjetski prvak John Surtees.

Hamilton se našao usred velikog skandala na Hungaroringu, kada je njegov timski kolega Fernando Alonso kažnjen jer ga je zadržao u boksu tokom kvalifikacija. Iako se Hamilton suočio sa određenim kritikama jer je ranije u sesiji ignorirao naredbe iz tima da propusti Alonsa, Surtees vjeruje da je Britanac iz ovog svega izašao sa još većim ambicijama za naslov.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v201/galerija/johnsurtees.jpg[/IMG]

"Lewis Hamilton otišao je iz Mađarske sa još većom odlučnošću da odradi posao kako treba"
, kaže Surtees.

"Ta superiorna pobjeda, zajedno sa jednako impresivnim treninzima i kvalifikacijama, pokvarena je samo momentalnim gubitkom kontrole od strane tima, kako u pitu tako i na frontu odnosa sa javnošću - što je dovelo do toga da se činilo kao da su izigrali Lewisa."


Surtees ne okrivljuje Hamiltona za ovakav razvoj događaja, već zapravo vjeruje da je Alonso taj koji je pogrešno postupio.

"Uvijek sam ga veoma visoko rangirao"
, izjavio je Surtees o dvostrukom svjetskom prvaku. "Ali očito je da želi poziciju jasnog broja jedan i da je njegov mir veoma ugrožen prijetnjom koju predstavlja drugi član tima, pokazujući bolje performanse od njegovih.

"Šta god da se desilo ranije, duboko me zabrinula veoma očigledna taktika zadržavanja koja se odigrala u boksu. Bio sam zabrinut ne samo za Lewisa već i za tim, naš sport, te Alonsa. Vjerujem da je ta radnja otkrila njegove slabosti, a ne snagu.

"Bilo je očito šta Ron Dennis misli prema načinu na koji je uhvatio za vrat Alonsovog ličnog trenera i otišao sa njim. Kako će se Alonso dalje snaći sa ravnopravnim bolidom i politikom jednakosti koju zastupa McLaren Mercedes, tek trebamo vidjeti."


Surtees ključnim smatra da Alonso stane uz tim i Hamiltona, naročito kada se njihov rival Ferrari čini tako jakim.

"S obzirom na prijetnju koju će Ferrari predstavljati na nekim od narednih staza, ujedinjeni timski rad će svima koristiti. Što se Alonsa tiče, mislim da je potpuno pogrešno tretirao Hamiltona.

"Pokazavši koliko je osjetljiv, otkrio je svoju slabost, dok bi sa njegovim izuzetnim dosadašnjim rezultatima i sposobnostima suočavanje sa prijetnjom zvanom Hamilton bilo mnogo učinkovitije da je komplimentirao Lewisu na onome što je postigao te usmjerio svu energiju na to da pokaže šta može učiniti na stazi."


Surtees je rekao da je također bio razočaran što je Hamilton optužen za psovanje preko radio tokom razgovora sa Dennisom o incidentu na kvalifikacijama. Što se šansi za osvajanje prvenstva tiče, on smatra da bi Hamilton mogao biti u prednosti jer njegovi rivali još nisu sigurni za šta je sposoban. Također, nada se da će se naslov odlučiti na stazi, a ne na sudu.

"Ono čemu se nadam jeste da će prvenstvo biti odlučeno performansama bolida, timova i vozača na stazi, a ne na sudskim zasjedanjima vođenim pohlepom određenih oportunista."

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
16/08/2007 19:37