beats by dre cheap

Hungaroring: Treća pobjeda za Hamiltona!

U utrci za VN Mađarske, pobjedu je odnio Lewis Hamilton, koji je utrku startao sa prve pozicije. Nakon što mu je određena kazna, Fernando Alonso je startao sa pete pozicije, a utrku je završio na četvrtom mjestu. Oba vozača su bili na strategiji dva zaustavljanja u boksu.

Nakon ove utrke, Hamilton i dalje zadržava vodstvo u vozačkom poretku sa ukupno 80 osvojenih bodova, te se sa sedam bodova više nalazi ispred Fernanda Alonsa.
Iako su suci kaznili tim oduzimajući osvojene bodove na ovoj utrci, Vodafone McLaren Mercedes još uvijek je na prvom mjestu konstruktorskog poretka, sa 138 osvojenih bodova. Ovo je ujedno 50. pobjeda od osnivanja partnerstva između McLarena i Mercedes - Benza još od 1995. godine.

[img]http://img406.imageshack.us/img406/7620/mclqf1cx9qq8.jpg[/img]

[b]Lewis Hamilton:[/b]

"Iza mene je jedna emotivna utrka i vikend pun događanja. Tokom posljednje dvije sedmice, tim je obavio izvrstan posao što je rezultiralo napretkom. Međutim i Ferrari je bio izrazito brz i u posljednjim krugovima utrke Kimi je vršio veliki pritisak na mene. Nikada nisam imao tako tešku utrku. Ipak tim me uvjerio da je sve uredu, te sam uspio ostati fokusiran."

[img]http://img232.imageshack.us/img232/6636/bljl2.jpg[/img]
[b]Fernando Alonso:[/b]

"Zadovoljan sam konačnicom današnje utrke. Maksimum bi bio da sam završio kao treći, ali ni četvrto mjesto nije loše, samo jedan bod manje. Nisam htio pretjerano forsirati kako bih sačuvao motor za VN Turske. Da nije bilo kazne, pobjeda bi bila vrlo moguća, što se vidi i na krugovima koje sam ostvarivao kada je staza ispred mene bila čista. Sada zaostajem sedam bodova za Lewisom, međutim šampionat nije još uvijek odlučen, a ja ću dati sve od sebe."

                                                                                                                      (izvanredna urednica, FG)

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
07/08/2007 23:49