beats by dre cheap

Silverstone: Fernando ispred Hamiltona

Utrku za VN Velike Britanije, Fernando Alonso završio je kao drugi, a pred domaćim navijačima Lewis Hamilton popeo se na treću stepenicu podijuma. Fernando je na kraju zaostao 2.5 sekunde za pobjednikom Kimijem Raikkonenom. Oba vozača bila su na strategiji dva zaustavljanja u boksu.

Lewisu je ovo deveti podij u devet nastupa, te se i dalje nalazi u vodstvu vozačkog poretka sa 70 bodova. Fernando je drugi sa 58 bodova. Vodafone McLaren Mercedes je vodeći konstruktor sa 128 bodova, 25 više od drugoplasiranog Ferrarija.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v201/galerija/brit07podij.jpg[/IMG]

Fernando Alonso:

"Drugo mjesto je danas bio maksimum. Tokom utrke smo odlučili promijeniti strategiju, sa kraćim zaustavljanjem za gorivo u srednjem dijelu, nadajući se da ćemo moći zadržati vodstvo nakon drugog pit stopa. Nažalost, nismo napravili dovoljan razmak u odnosu na Ferrari u tom periodu i Kimijevih šest krugova sa manje goriva bilo je previše za nas. Kockali smo se, ali to je bila prava stvar za napraviti. Imao sam nekoliko problema sa prometom i nismo baš bili na razini Ferrarija, tako da se strategija nije isplatila. Bodovi su veoma važni za šampionat i sljedeće sedmice ćemo naporno raditi na testiranju u Spa-Francorchampsu, kako bismo iznova stekli prednost."

Lewis Hamilton:


"Imali smo zanimljivu utrku. Dobro sam startao i pokušao sam odmaći, ali Kimi je bio izuzetno brz. Nažalost, pogriješio sam tokom pitstopa, zbog čega sam naravno izgubio nekoliko dragocijenih sekundi. Trudio sam se, ali sam konstantno imao problema sa balansom. Pokušao sam prevazići probleme i, iako sam bio nešto konstantniji pred kraj, tim je odlučio sačuvati motor za Nurburgring te sam popustio i zadržao treće mjesto. Mislim da je izbor guma odigrao veliku ulogu u utrci i, u konačnici, start sa tvrđom mješavinom nije bio pravi odabir jer su mekše gume očigledno bile brže. No, odlazimo sa još bodova. Moram reći da su fanovi bili izuzetni ovog vikenda i utrka bi bila teža bez njihove podrške."

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
09/07/2007 17:50