beats by dre cheap

Magny-Cours: Najava

Nakon turneje po Sjevernoj Americi, Vodafone McLaren Mercedes vraća se u Evropu, na VN Francuske. Tim stiže kao vodeći konstruktor, sa 35 bodova, a Lewis Hamilton i Fernando Alonso zauzimaju prvu i drugu poziciju u vozačkom poretku, sa 58 odnosno 48 bodova.

Jedna od glavnih karakteristika staze je njena glatka površina. Vrlo malo je neravnina koje bi mogle utjecati na upravljanje i to omogućava timovima veoma nisku postavku bolida. Rubnici su većinom također dosta niski, izuzev u posljednjoj šikani gdje su nešto viši i mogu nanijeti štetu bolidu ukoliko se ne ide tačno po trkaćoj liniji. Asfalt je jako taman, te zbog toga zadržava više toplote što, pak, ima utjecaja na gume. Na gume se može odraziti i trakcija potrebna za izlazak iz nebrojeno mnogo sporih zavoja. Razina gripa je normalna.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v201/galerija/magny-cours.jpg[/IMG]

Fernando Alonso:

"Uvijek sam volio nastupati na ovoj stazi; Magny.Cours je definitivno jedna od tehničkih staza. Važno je imati dobru brzinu u sporim zavojima jer oni obično vode na duge pravce. Morate imati dobar mehanički set-up za zavoje i trakciju na izlazu iz zavoja. Moj omiljeni dio su dvije brze šikane na kraju. Kroz njih prolazimo brzinom do 200km/h, što je jako puno za šikanu; veoma posebno za voziti i jedinstveno u Formuli 1.

Nakon VN SAD-a, pridružio sam se testnom timu na Silverstoneu na jedan dan. Odradili smo neke ključne programe, a svi u timu rade na razvoju performansi. Također sam prisustvovao na događaju za naše partnere Mutua Madrilena u Madridu. Nakon dvije utrke, jedna za drugom, čini se kao da je prošlo mnogo vremena od posljednjeg Grand Prixa, želim se vratiti na stazu i stvarno sam motiviran da vozim MP4-22. To je brz bolid i nadam se da ćemo ga moći maksimalno iskoristiti na Magny-Coursu. Iako generalno imaju različite karakteristike, postoje određene sličnosti između Magny-Coursa i Monaka, s obzirom na mnogo uskih zavoja, i obje staze imaju srednji do visoki downforce set-up. Bolid je dobro funkcionirao u Monaku i radujem se izlasku na stazu u Francuskoj, u petak."


Lewis Hamilton:

"Utrka u Francuskoj u GP2 šampionatu prošle godine nije bila baš najbolja za mene. Drugu utrku sam startao 19., a probio sam se kroz poredak do petog mjesta i osvojio nešto bodova, tako da je moguće ovdje preticati. Pit lane je kratak što daje više opcija za strategiju, jer se ne gubi puno vremena kada se zaustavite na promjenu guma i dosipanje goriva. Pit lane je sada zapravo malo duži nego što je bio, ali je i dalje veoma brz.

Nakon rezultata u Kanadi i Ameriri bilo je sjajno doći kući i vidjeti porodicu i prijatelje. Imaću priliku posjetiti i festival u Goodwoodu ovog vikenda; očekujem nevjerovatnu atmosferu i biće odlično voziti McLarenov bolid pred britanskim fanovima. Protekle sedmice provodio sam vrijeme u McLarenovom Tehnološkom centru, radeći sa inžinjerskim timom i trenirajući te sam u četvrtak učestvovao u događaju za Vodafone u Londonu. Sada se samo želim vratiti na stazu. Cilj ostaje isti, fokusirati se na osvajanje bodova za sebe i za tim."

Vodafone McLaren Mercedes
http://mclaren.blogger.ba
29/06/2007 01:40